Régi Malom épület átalakítása és komplex technológiai fejlesztése a RO-LY BAU Kft.-nél

„A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” (GINOP Plusz-1.2.1-21) pályázat keretén belül.

A program kiterjed egy Régi Malom épület teljes korszerűsítésére, így 2021 és 2023 között energetikai, szerkezeti, külső homlokzati felújítás történt az ingatlanon. A projekt két részletre terjedt ki: Malom főépület, illetve Malom-csarnok korszerűsítése, melyek az ütemterv szerint egyszerre valósultak meg.

A Malom főépület 4 korszerűsítési csoportra osztható, melyek szerint az alábbi fejlesztések történtek:

  1. Megújuló Energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása terén napelemes rendszer, illetve víz és levegő hűtés-fűtésre alkalmas hőszivattyú rendszer telepítése, melyek alkalmazása a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényét fedezik.
  2. Infrastrukturális és ingatlan beruházás terén az épület teljes átalakítása történt meg, melybe beletartozik a külső szigetelés, külső-belső festés, energiatakarékos eszközök felszerelése.
  3. Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök tekintetében beszerelésre került 7 db hőszivattyú berendezés, amely a hűtő-fűtő fan-coil klímákat üzemeltetik.
  4. Tanácsadás, képzés keretében a RO-LY BAU Kft. egyes munkavállalói betekintést nyertek a stratégiai és üzleti tervezés, valamint a számvitel alapjaiba, továbbá elsajátíthatták a versenytárselemzés elkészítésének alapköveit, és a hároméves pénzügyi terv létrehozását és annak megvalósításának módszertanát.

A Malom-csarnok korszerűsítésénél az alábbi tevékenységek mozdították elő a pályázatban megfogalmazott követelmények teljesülését:

Az infrastrukturális és ingatlan beruházás terén megvalósult a 

  1. Nyílászárók teljes cseréje 
  2. Szekcionált ipari kapu telepítése
  3. Polisztirolhab lemez függőleges szigetelés felhelyezése
  4. Meglévő beltéri és világítási rendszerek energiatakarékosra cserélése
  5. Tetőszerkezet újjáépítése

A projekt célja, hogy az alkalmazott műszaki megoldásokkal egy olyan komplex, újdonságnak számító és korszerű irodaépület jöjjön létre, ami a piacon időtálló, és minden felmerülő elvárást maradéktalanul teljesít: fenntartható, megújuló forrásokat hasznosító technológiákat alkalmaz, elősegíti a technológiai fejlődést.

Pályázó neve: RO-LY BAU Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Régi Malom épület átalakítása és komplex technológiai fejlesztés a RO-LY BAU Kft.-nél
Projekt azonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04236
Projekt összköltség: 279 866 494 Ft
Támogatási összeg: 195 906 545 Ft
Támogatási intenzitás: 70%
Támogatási forma: vissza nem térítendő
Projekt kezdete: 2021.10.01.
Projekt fizikai befejezése: 2023.09.30.

Similar Posts